Rustige Camping

 

Op een rustige camping kun je even ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Het is meestal een kleinschalige camping zonder animatie. De plaatsen zijn vaak ruim en je kan helemaal tot jezelf komen. Charme Camping Vorrelveen in Drenthe is een camping die dit heeft.

Landelijke rust

Het klinkt wat standaard, maar de rust die de landelijke weidsheid uitstraalt is er echt. In de avond wegkijken naar de ondergaande zon achter de caravan. Iedere avond is het een ander schouwspel.

In de ochtend een heerlijk ontbijtje met een vers eitje om de dag goed te beginnen voordat de fietsen roepen voor een mooie tocht door de afwisselende natuur en omgeving rond de camping. Het ochtendzonnetje verjaagt de dauw die over de weilanden hangt om plaatst te maken voor de zonnestralen.

Charme Camping Vorrelveen

Deze rustige camping heeft 27 ruime plaatsen. Op 2 na zijn ze allemaal gesitueerd rond 3 velden. Er is 1 groot veld, waar de meeste plaatsen zijn met een kampvuurplaats en een jeu de boules baan. Kijk voor de juiste locatie van uw voorkeursplaats even op de plattegrond.

De camping ligt in landelijk gebied. Dat houdt in dat er boerenbedrijven rondom ons aanwezig zijn. De natuurgebieden liggen op 7 km rond de camping. Nationaal park het Dwingelderveld, het nationaal park het Drents-Friese Wold, het Hijkerveld, Boswachterij Hooghalen en het Fochteloërveen liggen allemaal binnen handbereik.

Vanaf de camping kan de fietstocht mbv de fietsknooppunten zo beginnen. Het eerste knooppunt is vlakbij. Het netwerk is aangesloten op het netwerk van Friesland, dus er zijn heel veel mooie tochten te maken.

Het wandelnetwerk is nog in ontwikkeling, maar er liggen al vele punten in Midden-Drenthe, maar ook in het Drents-Friese Wold.

De plaatsen op de camping zijn ruim. De atmosfeer is rustig op het terrein. Hier kun je ontsnappen aan de drukte en de sleur van thuis. Even geen wekker zetten, wakker worden van de vogels. De sleur van thuis verdwijnt als het ritme van vakantie verschijnt! Hoe mooi is dat.

Rustige camping ook voor kinderen

Ook kinderen vermaken zich enorm op Camping Vorrelveen. Er is een groot speelveld naast het kampeerveld, waar ze heerlijk spelen met de andere kinderen die op de camping zijn. Er is een grote trampoline, een speelfort, een kabelbaan en er zijn vele skelters. Als het erg warm is, worden er sproeiers neergezet die zorgen voor veel pret. En het water uit de sproeiers die komt vanuit een bron en verdwijnt weer in de grond waar het uitkomt. Geen verspilling dus.

Er is geen animatie; het enige wat wordt georganiseerd is een kampvuur. Hier beleven alle kinderen veel lol aan. Er wordt wat lekkers gemaakt rond het vuur en ze mogen wat langer opblijven.

Lekker eten op de camping

Tijdens een vakantie wordt er vaak veel aandacht besteed aan goed eten en er wordt tijd voor genomen. Jezelf verwennen of je laten verwennen is onderdeel van de vakantie.

Heeft u na een dagje uit geen zin meer om te koken, maar wilt u toch lekker eten? Bestel dan een huisgemaakte pizza bij Bianca. Ze zijn echt overheerlijk!

Ook kan er met regelmaat deel genomen worden aan een gezamenlijke maaltijd. Door Bianca wordt dan een volledige maaltijd bereid en geserveerd op het erf bij de woning. Dan wordt het erf omgetoverd tot een pop-up restaurant.

En vanaf 2023 is er 1 dag in de week een vers gemaakte soep af te halen die vooraf besteld kan worden. Uiteraard voorzien van een heerlijk vers gebakken broodje. Broodjes zijn iedere dag te bestellen en op te halen in de ochtend zodat u de dag kan starten met een vers broodje of croissantje! Neem in het winkeltje gelijk huisgemaakte vruchtenjam mee voor op de broodjes; wat een feestje is dat!

Chalet huren op rustige camping

Heeft u geen kampeermiddel, maar wilt u toch graag op Charme Camping Vorrelveen verblijven? Huur dan een van onze Finse houtstapelbouw chalets. Ze zijn geschikt voor 4-5 personen, voorzien van een luxe keuken en hebben 2 slaapkamers en een eigen badkamer. Vanaf uw veranda, waar heerlijk gegeten kan worden, kijkt u weg over de landerijen naar de ondergaande zon.

Genieten is eenvoudig!

Zin gekregen om eens te verblijven op deze rustige camping in Drenthe? Boek dan snel een plekje of informeer naar de mogelijkheden.

Wilt u nog wat foto’s bekijken, kijk dan even bij de galerij.

Kom vooral eens genieten! U bent van arte welkom op Charme Camping Vorrelveen!