Rustiek Kamperen

Rustiek kamperen is kamperen op een kleine en rustige camping waar de faciliteiten en voorzieningen goed voor elkaar zijn. Daar waar iedereen kan kamperen met elk kampeermiddel en kan genieten van de natuur om ons heen. Wakker worden van het geluid van de vogels en kijken naar de nieuwsgierige koeien. In de avond kijken hoe de zon ondergaat en de dag langzaam eindigt.

Dat kan op Charme Camping Vorrelveen in Drenthe!

De bedoeling van kamperen

Kamperen is bedoeld om lekker buiten te zijn en te genieten van het buitenleven. Het geeft een gevoel van vrijheid met als ultiem doel: ‘Tot rust komen!’.

Daarnaast is kamperen is duurzame manier van vakantie vieren. Een groene vakantiekeuze is mooi meegenomen. Je hebt lekker de ruimte op de camping en het is een stuk goedkoper dan een verre vliegreis. Kamperen maakt gewoon gelukkig!

Charme Camping Vorrelveen

Deze kleine charme camping in Drenthe heeft 25 toeristische plaatsen en 3 Finse houtstapelbouw vakantiewoningen.

De camping is klein, maar de voorzieningen zijn groots.. Er is privé sanitair, een broodjes service, een winkeltje, huisgemaakte jam en pizza’s, groot speelveld voor de kinderen met vele skelters en wekelijks een gezellig kampvuur waarbij u kan aanschuiven voor een heerlijk kopje koffie of thee.

Vanaf de camping kan u zo kilometers ver weg fietsen door de natuur. Er liggen verschillende natuurparken om de hoek. Ga op pad en dompel uzelf onder in de verrassende en afwisselende Drentse natuur vol heide, vennen, bos en authentieke dorpjes.

Rustiek kamperen in Drenthe

Rustiek kamperen in Drenthe is niet moeilijk. Natuur ligt om de hoek en het onderdompelen start al op Charme Camping Vorrelveen. De camping ligt in landelijk gebied en is speels aangelegd met struiken en bomen die vogels en vlinders aantrekken. De camping heeft een rustige atmosfeer zonder echt stil te zijn. Er zijn namelijk ook kinderen in de vakanties. Zij spelen op het speelveld en met de skelters en springen op de trampoline. Ook met kinderen kan u op ontdekkingstocht in de natuur. Kijk wat er in de slootjes leeft of ga op zoek naar wormen. De camping heeft een ontdekkingsdoos vol handigheidjes om op ontdekkingstocht te gaan.

Vlakbij de camping zijn in Appelscha en Ruinen informatiecentra van Staatsbosbeheer. Hiervandaan zijn leuke tochtjes te maken met de kinderen met oa een Blote Voetenpad. Of volg het Belevenispad in Hoogersmilde. Voor de hele kleintjes is er in Beilen een kabouterpad.

Duurzaam kamperen

Rustiek Kamperen is ook duurzaam kamperen. Met het oog gericht op het behoud van onze mooie omgeving proberen wij onze ecologische voetstap te verkleinen. Er zijn zonnepanelen en een warmtepomp in het toiletgebouw. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van de stroom die onze panelen ons oplevert. We werken met een APP voor de informatievoorziening en communicatie naar de gasten toe. Afval wordt gescheiden en we halen onze producten zoveel mogelijk lokaal. Broodjes bestel u vooraf zodat we niets over houden en vervolgens moeten weggooien. Bij de beplanting hebben we rekening gehouden met het feit dat er ook voor de vliegende dieren het aantrekkelijk moet zijn.

Rustiek Kamperen op Charme Camping Vorrelveen in Drenthe

Heeft u zin om eens heerlijk tot rust te komen en te genieten van de Drentse natuur, boek dan een plekje op onze camping. Kamperen maakt gelukkig, is niet duur, kan iedereen doen en is heerlijk buiten.

Kijk nog eens op de fotogalerij voor een complete indruk en overtuig uzelf.

Kom gewoon eens genieten bij ons; het is zo eenvoudig!

groen kamperen