Omgeving

De directe omgeving van de camping is prachtig. Op korte afstand kunt u verschillende natuurparken bezoeken. Via de fietsknooppunten kunt u vele routes uitstippelen om de omgeving te verkennen: Kijk op fietsnetwerk voor routes.

Het Hijkerveld  is een uitgestrekt bos- en heidegebied op zo’n 4 kilometer fietsafstand. Hier is een grote Schoonebeker schaapskudde die ’s nachts in de schaapskooi verblijft.

Hierdoorheen loopt ook de ANWB-fietsroute Beilerdingspelroute.

Het Drents-friese woud ligt op zo’n 7 kilometer afstand. Dit is een zeer uitgebreid gebied waar u vele kilometers te fiets of te voet kunt afleggen.

Het Nationaal park Dwingelderveld ligt op zo’n 10 kilometer afstand. Het park kent een rijke flora en fauna. Er bevindt zich een groot heideveld, een schaapskooi en een informatiecentrum. Hier is voor de jeugd ook veel te beleven en zijn er leuke kinderroutes uitgezet.

Hier ligt ook het planetron dat een bezoekje waard is.

Op fietsafstand ligt ook het Fochteloërveen. Dit is een van de grootste levende hoogveenmoerassen van nederland. De turfwinning is hier op vele plaatsen nog te zien.

Achter Beilen ligt het Terhorsterzand. Een gebied met bos, heide en vennen. En er is een zwemplas die vrij toegankelijk is.

Naast al dit natuurschoon zijn er vele oude schilderachtige plaatsjes te bezoeken.
Dwingeloo heeft een prachtige oude dorpskern.
Diever met zijn middeleeuwse centrum heeft een informatiecentrum en hier starten tal van fiets- en wandelroutes naar het drents-friese woud.
Orvelte is een bekend museumdorp met zeer prachtige oude boerderijen. Hier loopt ook voor de kinderen een leuke route: het pad van Theodoor. Een spannende ontdekkingstocht!

Voor wandelaars van het drenthepad is de camping een mooie uitvalsbasis. Zie hiervoor www.nivon.nl.

Er zijn ook verschillende knapzakroutes in Drenthe uitgezet, zoals in Hijken. Informeer ernaar bij ons of bij de VVV.