Oer Kamperen

Kamperen zoals opa en oma dat vroeger deden. Dat zou Oer Kamperen kunnen zijn. Wat is dat dan? Kun je Oer Kamperen op het platteland? Kun je als huidige kampeerder nog Oer Kamperen? Kamperen kan toch iedereen!

Oer kamperen, Kamperen als vroeger

Kamperen zoals je opa en oma dat deden, kun je Oer Kamperen noemen. Dit ontstond aan het eind van de negentiende eeuw en werd vroeger als sport gezien. Zoals zelf je rugzak en tent naaien en op de fiets of wandelend rond zwerven, een plekje zoeken waar je kunt overnachten zonder voorzieningen of zelf water omhoog pompen.
Dat kan nu niet meer. Overnachten moet op een daarvoor aangewezen locatie zoals kampeerterreinen, waarvoor je moet betalen. Water omhoog pompen voor eigen gebruik gebeurt alleen nog op een waterspeelplaats. Maar basic kamperen kan zeker nog wel. Velen fietsen of wandelen Nederland rond met een rugzak en nemen kampeerbenodigdheden mee. Het kamperen met een caravan werd in de vroege jaren 1900 ondernomen. Dat wordt steeds luxer en is nog steeds een zeer gewild iets.

Hooglander         Pruttelkoffie tijdens oer kamperen         nieuwsgierige koeien        

Kamperen op het platteland

Oer Kamperen op het platteland, kan dat? Dat kan altijd en overal. Bij Charme Camping Vorrelveen kun je heel basic kamperen als je dit wilt. Een mooie ruime groene plaats geeft je de mogelijkheid om heel basaal te kunnen recreëren. Koken doe je op een klein pitje en je eigen kruiden erbij plukken uit de kruidentuin geeft toch iets extra’s aan de beleving van het buiten koken. En kun je een plekje bemachtigen aan de buitenrand van de camping, dan kijken de koeien in de wei toe hoe jij je tent opzet of je maaltje bereid. Je kunt op Camping Vorrelveen ook een vuurschaal huren en je maaltijd boven een houtvuurtje bereiden. Een paar besjes van de struiken plukken en je hebt een fruitig dessert! Of haal bij de zuivelboerderij Bolhuis verse yoghurt of vla. Dat geeft toch een authentieke beleving van de producten van het land.

Buitengeluiden

Kamperen en wakker worden van alle vogels die heerlijk kwetteren. Je tent uitkruipen of de caravandeur openen met uitzicht over de akkers. Vroege kampeerders worden wakker terwijl de dauw nog over het land hangt. Of na een dag hiken je tent opbouwen en ’s avonds aanschuiven voor een kopje koffie bij het kampvuur. Dat zijn toch echt belevingen die bij oer kamperen horen! Die belevenissen zijn er op Camping Vorrelveen.

Oer activiteiten

Er zijn in de buurt van Charme Camping Vorrelveen veel activiteiten te vinden die u een stukje Drenthe van vroeger meegeven zoals:

  • Hunebedmuseum
  • Drents Museum
  • Veenmuseum
  • Museum de Proefkolonie
  • Gevangenismuseum.