Natuurcamping Vorrelveen

Kamperen bij een camping op het platteland kan bij Natuurcamping Vorrelveen in Drenthe zijn. Natuur is altijd vlakbij. De landbouw en veeteelt heeft veel effect op de biodiversiteit. Gelukkig zijn onze buren natuurbewuste boeren. Hier blijven de kievietsnesten in het voorjaar behouden en wordt de wulp zo goed mogelijk beschermd.

Wat is natuur?  Is dat alles wat ongerept is? Is dat een verwaarloosd akkerperceel? Vind je natuur alleen in bossen en heidevelden? Of kun je ook zeggen dat alles wat zich spontaan vestigt, voortplant en zich handhaaft in de door de mens geboden ruimte natuur is? Een scholekster die op het platte dak van een bedrijfsgebouw broedt, zou je dus dan natuur kunnen noemen. Of als een bosuiltje ’s nachts zijn roep laat horen. U kunt hierover meer lezen op: Groenkennisnet.nl.

    speelveld op de natuurcamping drenthe vol bloemen      vlinders op de camping

Wij zelf dragen ons steentje bij door een diversiteit aan bloemen in te zaaien en voldoende bijen- en vlinder lokkende struiken op het terrein te plaatsen. Daarom durven wij onszelf Natuurcamping Vorrelveen noemen. Onze buurman heeft bijenvolken en ook hij is blij met dit initiatief.

Kamperen op Natuurcamping Vorrelveen bij Charme Camping Vorrelveen is kamperen op een camping met plattelands natuur. Fietsen vanaf Camping Vorrelveen is fietsen door een afwisselende omgeving van heidevelden, bosgebieden en weidevelden. Eindeloos ver kijken en het spotten van de regenwulp zijn enkele indrukken die de dag kleuren.

  ondergaande zon        Charme Camping Drenthe

Tot rust komen op  Natuurcamping Vorrelveen in Drenthe is kamperen met een goed boek voor uw tent of caravan. Geniet ’s avonds van de ondergaande zon. Iedere avond kleurt de horizon in de mooiste tinten als de zon ondergaat. Of ’s morgens bij het krieken van de dag de zon zien opkomen tijdens een wandeling over het Brunstingerveld, een van de vele natuurgebiedjes vlakbij.

Onze camping is een autovrij terrein. Na het opbouwen van uw kampeermiddel gaat de auto op een parkeerplaats. Zo kunt u optimaal genieten van uw vakantie en kunnen de kinderen vrij spelen zonder gevaar. Heeft u een keer veel boodschappen gedaan, gebruik dan de bolderkar om uw boodschappen naar uw plek te brengen.