Minicamping Drenthe

Kamperen in Drenthe is kamperen in de natuur. Dat is fietsen of wandelen door een gevarieerd landschap. Dat is slenteren door oude dorpjes en jezelf in vroegere tijden wanen als je langs oude boerderijen fietst of wandelt.

Natuurlijk verblijf je dan in Drenthe en dat kan op een minicamping Drenthe zoals Camping Vorrelveen. En dan sta je op een camping die met passie en aandacht is aangelegd, je kampeert eigenlijk in een complete tuin. De eigenaren staan altijd voor je klaar met tips en informatie. Je fietst en wandelt hier zo het afwisselende landschap in. En als je terug komt na een inspirerende dag kom je tot rust als je vanaf je kampeerplaats over het weide landschap kijkt en ’s avonds de zon onder ziet gaan.

   Charme Camping Drenthe        ruime plaatsen bij Vorrelveen, een minicamping drenthe        bankje met weilandzicht

Camping Vorrelveen, een minicamping Drenthe

Kampeer je bij Camping Vorrelveen, dat is kamperen op een goed aangelegd kampeerterrein waar ruime plaatsen zijn. Terwijl de kinderen spelen met andere kinderen, geniet u van de rust die het platteland met zich meebrengt. Het landschappelijke karakter van de omgeving krijgt u overal mee. Maar er zijn vele bloemen, bomen en struiken aangeplant zodat u naast het leuke nieuwsgierige gedrag van de koeien, ook kunt genieten van de vogels en insecten. De vogels die druk in de weer zijn met het maken van nesten en voeren van de jongen. De insecten die druk zijn bij de bloemen. Genieten van de bloemen die zorgen voor een vrolijke invulling van deze minicamping Drenthe.

Kamperen is een leuke invulling van de vakantie. Het leven speelt zich buiten af. U voelt de warmte van de zon en voelt de wind door de haren waaien als u de deur van de caravan/camper of de rits van de tent opent. Iedereen zet het tafeltje klaar voor een heerlijk ontbijtje in de buitenlucht. Verse broodjes erbij van de camping en zelfgemaakt jam van de eigenaresse maakt een prima start van de dag!

Er zijn 25 kampeerplaatsen en 3 Finse houtstapelbouw chalets of vakantiehuisjes. Alle kampeerplaatsen hebben stroomaansluitingen en er zijn meerdere watertappunten met afvoer of het terrein. De camping heeft 1 sanitair gebouw waar de toiletten en douches in zitten. Hier is voor de koude dagen de vloerverwarming aan. Er is ook een gezellige huiskamer waar u met slechtweer een spelletje kan doen, waar u een boek kunt vinden in de uitgebreide bibliotheek en waar u kunt wassen. In de winter van 2020/2021 wordt het toiletgebouw uitgebreid met enkele privé cabines.

   buitenleven op de camping        nostalgie op groen gras       

Wat te doen in Drenthe

In Drenthe is heel veel te doen, te zien en te beleven. Zowel voor jonge gezinnen als voor senioren. Uiteraard beschikt Drenthe over een uitgebreid fietsknooppunten netwerk. Maar er wordt ook hard gewerkt aan het wandelknooppunten netwerk. Er zijn al vele stukken aangesloten hierbij. U krijgt steeds weer andere zichten op Drenthe terwijl u lekker buiten in beweging bent in de gevarieerde natuur. U kunt heerlijk fietsen over het Dwingelderveld en aansluitend het beschermde dorpsgezicht van Dwingeloo ervaren. Zo zijn er meer natuurgebieden en beschermde dorpsgezichten te combineren; Het Fochteloërveen en Veenhuizen, Het Holtingerveld en Havelte, Het Balloërveld en Anloo. Jonge gezinnen kunnen de natuur ook gaan ontdekken. Vanuit de bezoekerscentrums bij het Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold gaan verschillende ontdekpaden. Het blote voeten pad vanuit het centrum bij Appelscha is ook een leuke belevenis voor jonge kinderen. Bij het GEO park de Hondsrug kan je ook het sabeltandtijgerspoor lopen. Dat klinkt wel heel spannend!

Beleef je vakantie bij minicamping Drenthe, Camping Vorrelveen

Kies je voor een vakantie vanaf Camping Vorrelveen, dan kies je voor:

  • buitenbeleving
  • ruimte en rust
  • gastvrijheid
  • comfort
  • afwisselende natuur
  • prachtige beelden van opkomende en ondergaande zon
  • OER!

Ben je geïnteresseerd in Camping Vorrelveen, kijk nog eens bij de fotogalerij of boek snel voor een mooie plek op de camping!