Logeren op het Platteland

Het platteland van Nederland is leuk om een vakantie te vieren. Weidse blikken, koeien, authentieke dorpen, schaapskooien, weidevelden en akkers en boerenschuren zijn de kenmerken van het platteland. Soms ga je terug in de tijd en hoe fijn is het om even de tijd stil te zetten en te gaan Logeren op het Platteland.

Charme Camping Vorrelveen

Koeien horen bij het platteland. Onze camping heeft zicht op de weilanden en de koeien staan letterlijk in de achtertuin. We hebben zelf geen actief boerenbedrijf, maar onze buren een stukje verderop wel en daarom kunnen wij meegenieten van deze nieuwsgierige beesten.

Schaapskooien, Havezaten en Boerenschuren

Ga op ontdekkingsreis door Drenthe. Drenthe heeft vele schaapskooien. Ga fietsen of wandelen door en over de heide en je komt schapen tegen. Er zijn meerdere schaapskooien die te bekijken zijn en die onderdeel uitmaken van een prachtige wandelroute door de natuur. De schapen hebben ook een nuttige functie voor de natuur. Vanaf de camping zijn ze eenvoudig te bereiken. De schaapskooi op het Hijkerveld is de dichtsbijzijnde.

Boerenschuren zijn er op ieder erf. In Drenthe zijn voldoende oude dorpen waar nog de echte oude schuren te zien zijn. Vaak maken die onderdeel uit van een oude boerderij. Tijdens de fietstochten kom je die tegen. Maar je kunt ook naar Orvelte of Veenhuizen gaan. Orvelte heeft prachtige beschermde boerderijen, boerenschuren en een schaapskooi.

Vanaf de camping kun je de dorpen Leggeloo en Dwingeloo goed bezoeken met een fietstocht. Onderweg fiets je door een mooi landschap, over een oud weggetje en je ziet mooie boerderijen en schuren. In Dwingeloo aangekomen kun je op de Brink even genieten van een heerlijk kopje koffie. Of maak een wandeling en bekijk de oude Havezaten via een prachtige route.

Logeren op het platteland is één grote belevenis!

Logeren op het platteland bij Camping Vorrelveen

Bij ons kun je kamperen of logeren op het platteland. We hebben een knusse, kleine camping met 27 plaatsen en 3 Finse houtstapelbouw vakantiewoningenKinderen en volwassenen hebben bij ons een fijne tijd, waar kinderen helemaal zichzelf kunnen zijn en volwassen even de sleur van thuis achter zich kunnen laten. 

In de morgen haal je of je kinderen de vooraf bestelde verse broodjes in het winkeltje op. Neem dan gelijk een potje van de huisgemaakte jam mee en geniet van de sfeer van het platteland tijdens het ontbijt. De zon schijnt, de vogels zingen het hoogste lied en de koeien wandelen de wei in. Hoe mooi kan een dag starten!

Het sanitair gebouw bestaat uit 2 delen en vanuit het nieuwe deel, met privé sanitair, kijk je over het speelveld heen tijdens de afwas. Dat is veruit de meest favoriete afwasplek.

Vanaf het campingterrein kun je heel Drenthe verkennen. Stap op de fiets om de mooie en afwisselende omgeving door te fietsen. Of ga naar een van de natuurgebieden die rondom de camping liggen. Het Drents-Friese Wold, Het Dwingelderveld en het Hijkerveld zijn op een steenworp afstand gesitueerd. Maar er zijn zoveel meer natuurgebieden in Drenthe.

uitzicht gegarandeerd!

Prachtig uitzicht tijdens kamperen op het platteland

Kom genieten; het is zo eenvoudig!

Wilt u ook eens logeren op het platteland?

Reserveer dan snel een plekje op de camping of een van onze fijne vakantiewoningen. Of kijk nog eens op onze fotogalerij voor meer impressie.

We heten u van Harte welkom op Charme Camping Vorrelveen!