Kleine Groene Camping

Je gaat op vakantie om even los te breken met het gewone. Even ontspannen en onthaasten zijn vaak redenen om op vakantie te gaan. Wat is dan fijner om in een groene omgeving te gaan kamperen op een kleine groene camping. Heerlijk buiten zijn in de natuur, want in een natuurlijke omgeving zijn mensen gelukkiger en gezonder.

En als de camping dan ook nog eens niet zo groot is levert dat minder prikkels. Dat ook fijn voor kinderen die hierdoor het overzicht houden en hun kampeerplekje gemakkelijk weer terug vinden. Dat is wat Charme Camping Vorrelveen te bieden heeft!

Klein en Fijn

Charme Camping Vorrelveen is een kleine groene camping met 27 toeristische plaatsen en 3 comfortabele Finse houtstapelbouw chalets. De chalets kijken allen over het groene weiland heen. Een verre blik geeft rust in je hoofd. Je beseft gelijk hoe fijn het is om de dagelijkse sleur achter je te laten en tijd voor elkaar te hebben. Je hebt niet heel veel nodig; de camping heeft eigenlijk alles wat je op vakantie zoekt. Rust, ruimte, inspiratie en vertier!

Er is een klein winkeltje met streekproducten en een broodjes service. Als je geen zin hebt om te koken, bestel je gewoon een door Bianca gemaakte pizza! Of je schuift aan bij een maaltijd die af en toe georganiseerd wordt.

De kinderen gaan direct spelen en op zoek naar vriendjes. Op Camping Vorrelveen is er voor de kinderen veel te spelen met oa de skelters en op de trampoline. En vanaf de meeste plaatsen zijn ze goed te zien.

Toch kan het heel fijn zijn om op pad te gaan en door de bossen te dwalen, nieuwe wegen en gebieden ontdekken. Gelukkig heeft Drenthe heel veel te bieden op het gebied van cultuur en natuur.

natuur bij rustige camping

De natuur is nooit ver weg!

Kamperen in Drenthe betekent dat de natuur nooit ver weg is. Dat is fijn, want hoe meer tijd je in de natuur doorbrengt hoe minder stress je ervaart. Daarom horen we vaak van onze gasten dat ze helemaal tot rust zijn gekomen als de vakantie er weer op zit. Meer groen in je omgeving zorgt ervoor dat je minder ziek bent en gelukkiger. Dus een vakantie op een kleine groene camping moet goed komen!

Vanaf de camping zijn er verschillende nationaal parken die goed aan te rijden zijn met de fiets. We hebben het Drents-Friese woud, het Dwingelderveld, het Fochteloërveen en het Drentse AA gebied naast alle kleinere natuurgebieden die te bezoeken zijn. In deze gebieden kunt u vele kilometers te fiets of te voet afleggen. Hiernaast zijn er ook voor de kinderen vele activiteiten te doen in de natuurgebieden. Vervelen zult u zich niet.

Groen en Duurzaam

Deze kleine groene camping is ook duurzaam. De douches werken met sensoren en de kranen hebben een eigen stopfunctie om het watergebruik te normaliseren. We werken met zuinige verlichting en hebben de hoeveelheid verlichting op het veld beperkt. Het is dan ook heel fijn dat de nachten hier nog echt donker kunnen zijn!

Verder komen er in 2022 zonnepanelen op het dak, zodat we in onze eigen stroom kunnen voorzien. Bij de realisatie van de privé sanitair ruimtes komt een warmtepomp. Op het kampeerveld werken we ook duurzaam; het gras dat in het voorjaar voorzien wordt van mest blijft gedurende het seizoen tijdens maaien als compost achter.

We proberen het papierverbruik te verminderen. We printen geen facturen en alle communicatie verloopt via de mail.

Ons doel voor komend jaar is het ontwikkelen van een bedrijfseigen app waarin u uw informatie over de camping en de omgeving kunt vinden.

gebruik van de zon is duurzaam

Waarom naar deze Kleine Groene Camping

Waarom kiezen voor Charme Camping Vorrelveen:

 • Gastvrij
 • Kindvriendelijk
 • Camperplaatsen
 • Klein en overzichtelijk
 • Veel natuur rondom
 • Groen aangelegde camping
 • Goed sanitair gebouw
 • Privé Sanitair
 • Winkeltje met streekproducten en broodjesservice
 • Pizza’s
 • Kampvuur