Kleine Boerencamping

 

Vakantie vieren op een kleine boerencamping betekent vooral genieten van rust en ruimte. Op Charme Camping Vorrelveen te Drenthe hebben we geen dieren of ander vee, maar de ligging is tussen de weilanden in van omliggende boerenbedrijven. U geniet volop van het uitzicht over de weilanden zonder de overlast van de geluiden en geuren die zich op een boerenerf afspelen. Wel staan de koeien van de buurman met regelmaat achter de boerderij. Deze nieuwsgierige dames geven u wel een puur Nederlands beeld, zeker vroeg in de ochtend als de dauw nog over het land hangt of als de zinderende zomerzon speelt met het blikveld.

Gewoon en puur genieten

Ouderwetse gastvrijheid en kleinschaligheid zijn kernbegrippen op Charme Camping Vorrelveen. U wordt door een van ons ontvangen en wij ontvangen u graag met een kopje koffie of thee!

Wij laten u zien waar u alles kunt vinden op de camping en natuurlijk uw plekje op de camping.

De kinderen spelen natuurlijk allang op het speelveld of op de trampoline. Zij zullen zich ook prettig voelen bij het kleinschalige karakter van de camping. Ze zijn niet snel de weg kwijt. Voor een klein camping hebben we heel veel voor onze kleine gasten: speelveld, trampoline, kabelbaan, speelfort, tafeltennistafel, veel skelters en een binnenruimte met duplo, boeken en spelletjes. Toch zult u niet veel hinder ondervinden van het feit dat er ook kinderen zijn met de vakanties. Het speelveld ligt namelijk niet op het kampeerveld, maar ernaast.

Vakantie met aandacht voor de omgeving

Op deze kleine boerencamping zijn wij heel bewust bezig met verduurzamen. Met z’n allen moeten we toch zuinig zijn onze planeet en directe omgeving. Alleen dan kunnen wij en de volgende generatie er het meest van genieten.

Op de camping doen wij het volgende aan verduurzaming:

  • zonnepanelen
  • warmtepomp
  • ledverlichting
  • tijdsensoren bij het douchen
  • gescheiden afval
  • zo min mogelijk papier gebruiken, dus veel via de mail
  • Camping Comfortapp
  • Privé sanitair inpandig en geen losse hokjes, waardoor er minder bouwmateriaal nodig is
  • werken met gebruikte materialen
  • lokale producten.

Bewust kamperen is voor ons belangrijk, maar we willen ook aan de kampeerder vragen om milieubewust te zijn tijdens de vakantie. Vakantie in eigen land is ook iets wat heraan bijdraagt. Geen lange ritten en dus minder uitstoot van CO2.

Wandelen

Aandacht voor de omgeving is ook goed om je heen kijken tijdens het wandelen en fietsen. Er is een mooie spreuk: ” het gaat er niet om waar je naar kijkt, maar wat je ziet!” Er is zoveel moois te zien in de nabije omgeving. Een boswandeling met de boswachter geeft heel veel inzichten en informatie over de omgeving en waar je loopt. Het Drentse Landschap heeft ook interessante korte wandelroutes in een overzicht staan. Wandelen is ook goed te combineren met geschiedenis. Een duik in de geschiedenis geeft ook een wandeltocht langs oude Havezaten of ga speuren naar hunebedden. Het boekje De Loop langs de Hunebedden is een populaire wandelroute die duikt in het verleden.

Kleine Boerencamping in Drenthe

Camping Vorrelveen is onderdeel van “In het Groen”( voorheen VEKABO) en is een officiële “TOP camping bij de ANWB”. We hebben 5 groene sterren en zijn genomineerd voor beste kleine camping van het jaar 2023!

Hier zijn we best trots op en een goede reden om steeds ons best te blijven doen om voor onze campinggasten middels een verblijf op onze camping een prachtige tijd te bieden. Kom genieten op deze kleine boerencamping! Ontdek Drenthe!