Kindvriendelijke vakantie

Met je kinderen op vakantie; dan is het wel van belang dat zowel jij als je kind het naar de zin hebben. Een kindvriendelijke vakantie is het ingrediënt voor een geslaagde periode.

Wat is dat dan en hoe zorg je ervoor dat de vakantie geslaagd is voor iedereen?

Kindvriendelijke camping

Een camping waar je kinderen heerlijk en veilig kunnen spelen is als eerste van belang. Voldoende keuze om alle energie en ideeën kwijt te kunnen is fijn. Charme Camping Vorrelveen is een camping waar kinderen altijd een fijne tijd hebben en de hele dag aan het spelen zijn. Lekker met de tent, caravan of camper er tussenuit gaan of vier vakantie in een van de 3 volledige Finse houtstapelbouw chalets. 

Charme Camping Vorrelveen in Drenthe

Kinderen hebben bij ons heel wat keus om te spelen. Er zijn verschillende skelters in verschillende maten. Er is een grote trampoline, een speel- en klimfort, een kabelbaan en een tafeltennistafel.

Als het weer wat minder is, kunnen de kinderen ook in de huiskamer spelen. Daar staat heel wat duplo, liggen boeken en spellen.

Maar het allerleukste is het kampvuur, waarbij voor de kinderen iets lekkers boven het vuur gemaakt wordt en een leuke en kleine activiteit is.

Maar behalve op de camping heeft Drenthe heel veel leuke activiteiten die ondernomen kunnen worden met het gezin. Allemaal ingrediënten voor een kindvriendelijke vakantie.

Er zijn klim- en klauterbossen, zwembaden en zwemplassen, schaapskooien, kabouteruitjes, uitkijktorens, speelbossen en belevingspaden, dierentuinen, musea voor kinderen. De keuze is reuze!

Het leuke is dat de activiteiten voor de kinderen de ouders ook veel plezier geven.

Kindvriendelijke vakantie in de natuur

De natuur is voor iedereen een plek waar de zintuigen geprikkeld worden. Samen op zoek gaan naar de grootste paddenstoel of de dikste boom. Ga van de takken in het bos een hut bouwen, waar je je picknickkleedje in kan leggen voor de lunch.

Onderweg kun je met zoekkaarten uitvinden hoe de plantjes en de bomen heten die je in het bos ziet. Of ga schapen tellen bij de schaapskooi. Er is zoveel te ondernemen in een van de natuurparken die vlakbij Camping Vorrelveen zijn. Drenthe verveelt nooit. En dat kan allemaal vanaf een kindvriendelijke camping voor een kindvriendelijke vakantie.

kabouterpad
pizzabezorger van lekker eten op de camping

Lekker eten op de camping

Alle dagen verse warme broodjes is wel een van de grootste verwennerijen tijdens een kindvriendelijke vakantie. In de avond even bestellen voor de volgende dag en de kinderen kunnen zelf de broodjes gaan halen in het winkeltje. Afrekenen gebeurt bij vertrek, wel zo handig.

Pizza eten is nog zo’n traktatie. Er is van alles mogelijk op de pizza, want Bianca maakt ze zelf!

Allemaal leuke activiteiten voor een geslaagde kindvriendelijke vakantie. Maar soms is gewoon samen een boek lezen of een spel spelen ook heel fijn. Samen zijn en de tijd hebben voor elkaar maakt een vakantie leuk.

 

Heeft u ook een keer zin in een leuke en gezellige vakantie bij Camping Vorrelveen, kijk dan even op de fotogalerij en aarzel niet om een leuk plekje te boeken!