Kindvriendelijk kamperen

 

De tijd is aangebroken voor een vakantie en je wilt graag gaan kamperen met de kinderen. Het is dan wel belangrijk dat je ergens heen kan gaan waar je kindvriendelijk kan kamperen!

Charme Camping Vorrelveen is zo een camping waar het fijn is voor ouders en kinderen. Er heerst rust en voor de kinderen is er veel ruimte om te spelen.

Kindvriendelijke camping Drenthe

Charme Camping Vorrelveen

Een kleine camping of een grote camping is vaak een keuze die gemaakt moet worden bij het boeken van een vakantie. Voor kinderen is het vooral belangrijk dat er iets te doen is en dat er meer kindjes aanwezig zijn om mee te spelen.

Het voordeel van een kleine camping is het overzicht op een klein terrein. Kinderen vinden snel waar alles is en weten heel snel de skelters te vinden. Er is voldoende keuze bij ons voor een passende skelter. Op het speelveld hebben de kinderen voldoende ruimte om hun energie kwijt te kunnen.

De trampoline en het speelfort zijn plekken waar kinderen bij elkaar komen. Hier worden vriendschappen gesloten.

Op de camping is een klein winkeltje waar kinderen zelf de vooraf bestelde broodjes kunnen afhalen. Betalen gebeurt bij vertrek; daarom is het voor kinderen heel makkelijk om boodschapjes te halen in het winkeltje.

In het sanitair gebouw is een familie doucheruimte met 2 douches en er is een ruimte waar met de baby heerlijk gebadderd kan worden.

Het is ook fijn dat naast de douches de huiskamer is. Kinderen kunnen tijdens de afwas lekker even spelen of een boekje lezen. Natuurlijk kunnen ze ook helpen met de afwas. Er is een opstapje zodat zij ook bij de kraan kunnen.

Camping in het hart van Drenthe

Bij kindvriendelijk kamperen is het belangrijk als ook de omgeving voldoende uitdaging biedt voor kinderen in alle leeftijden.

Drenthe staat bekend als fiets provincie. Maar Drenthe is de laatste jaren heel veel aan het ontwikkelen voor gezinnen met kinderen in verschillende leeftijdsgroepen.

Voor de gezinnen met kleine kinderen is bij Camping Vorrelveen het volgende in de omgeving:

  • De Drentse Koe
  • Het Belevenispad
  • Ellert en Brammert
  • Het Boomkroonpad
  • Kabouterland
  • Kabouterpad
  • Speelbossen
  • Drouwenerzand of Duinenzathe.
hunebedmuseum bij kamperen in Drenthe

Activiteiten met oudere kinderen

Met iets oudere kinderen kun je weer heel andere activiteiten ondernemen:

Dit zijn maar enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden die er zijn.

Kindvriendelijk kamperen

Het is echt niet moeilijk om kindvriendelijk te kamperen. Kinderen zijn al snel tevreden als er fijn gespeeld kan worden en zeker als er een kampvuur gehouden wordt waarbij ze iets lekkers krijgen.

Het is vaak lastig om weer naar huis te gaan als de kinderen het naar hun zin hebben. En als de kinderen blij zijn, zijn de ouders dat ook. Ook voor de ouders is er aandacht op het terrein. Wij zijn er altijd als u vragen heeft.

Genieten is eenvoudig! Ook van een pizza tijdens zonsondergang die Bianca zelf maakt.

Is Charme Camping Vorrelveen een camping waar u met uw gezin graag naar toe wilt, aarzel dan niet en boek snel een plekje en kom vakantie vieren in Drenthe!