Kamperen op het platteland

 

Kamperen op het platteland is populair, mede door de corona. Er blijven steeds meer mensen graag in het eigen land. Waar voorheen mensen veel naar het buitenland gingen, ontdekken steeds meer mensen hoe mooi Nederland ook al weer is. En Nederland heeft veel mooie plekjes. Vele mensen zoeken een plek bij een bosrijk gebied, maar een steeds grotere groep kampeerders zoeken een plek waar je kunt kamperen op het platteland. De weidsheid en de rust die hierbij komt kijken, zijn voor velen een reden om de vakantie op het platteland te vieren. En Camping Vorrelveen heeft een prachtige plek waar u het platteland volop kunt beleven. Met alle comfort die u nodig heeft en voor de kinderen volop speelmogelijkheden. Een uitje naar de stal om koeien te kijken is het hoogtepunt van de vakantie.

Charme Camping Vorrelveen

Camping Vorrelveen is een kleine camping met 25 plaatsen en 3 houtstapelbouw vakantiewoningen. Vele plekken hebben ruim zicht over het weiland. Voor kinderen is de camping een waar speelparadijs met een ruim speelveld, trampoline, kabelbaan, klimfort en vele skelters waarmee ze de hele dag druk zijn. Een goed toiletgebouw met vloerverwarming, afwassen met uitzicht en privé sanitair zijn enkele van de voorzieningen die wij hebben. Er komt een nieuwe fietsenstalling. Een winkeltje met alle dagen verse broodjes en de kruidentuin zorgen voor een innerlijk welbevinden.

Kamperen op het platteland

Kamperen op het platteland is bij ons een belevenis van ruimte. We hebben een terrein dat grenst aan een weiland, waar de koeien vaak nieuwsgierig staan te kijken wie de kampeerders zijn. U kijkt vanaf uw plekje naar de verte en geniet in de avond van prachtige luchten en zonsondergangen. Er is veel groen en er zijn voldoende bomen op het terrein, wat voor de nodige schaduw zorgt. We zijn geen actief boeren bedrijf en u ondervindt dan ook geen hinder van de geuren en geluiden die een boerenerf met zich mee brengt. Heeft u interesse om een kijkje te nemen bij een boerenbedrijf, dan kunnen we daar vast wel in bemiddelen.

Ook geeft Kamperen op het platteland u de mogelijkheid om andere natuurbelevenissen mee te maken. De weidevogels, de roofvogels en met grote regelmaat een heel koor van de mussen. Loop eens een rondje door de buurt en u kunt zich onderdompelen in het agrarisch natuurgebied. U loopt ook over een heide gebied, waar vaak schapen staan.

nieuwsgierige koeien

Platteland als natuur

Het platteland wordt steeds meer als volwaardig natuurgebied gezien. De provincie Drenthe werkt aan het programma Natuurlijk Platteland. Hierin staat een plan om de natuur in Drenthe te versterken en te verbeteren. Agrarisch natuurbeheer is een van de aandachtspunten. We willen allemaal graag zien dat de weidevogels blijven, zodat u ook kunt genieten van de wulpen in de lucht met hun geluid. Het Drentse AA gebied is een van de gebieden die extra aandacht krijgt. Het is een van de best bewaarde beekdal landschappen van Noord-Europa. En dat ligt in onze achtertuin!

Activiteiten bij Kamperen op het platteland

Behalve vele kilometers op de fiets of te voet afleggen middels de knooppunten, zijn er nog veel meer activiteiten te ondernemen op het platteland in Drenthe.

  • Een toertocht met een Solex of een Dafje door het Drentse platteland
  • Taribush organiseert allerlei activiteiten zoals klootschieten of boerengolf tijdens een familiedag
  • de Drentse koe
  • Geocaching
  • Bezoek een schaapskooi op het Hijkerveld of het Dwingelderveld
  • Ga Hunebedden spotten

Hebben we u geprikkeld tot een vakantie of kamperen op het platteland, kijk dan eens snel verder naar de mogelijkheden bij Charme Camping Vorrelveen.