Kamperen op het platteland

Kamperen heeft een enorme sprong gemaakt de afgelopen 2 jaar, mede door de corona. En dan vooral kamperen in het eigen land. Waar voorheen mensen veel naar het buitenland gingen, ontdekken steeds meer mensen hoe mooi Nederland ook al weer is. En Nederland heeft veel mooie plekjes. Vele mensen zoeken een plek bij een bosrijk gebied, maar een steeds grotere groep kampeerders zoeken een plek waar je kunt kamperen op het platteland. De weidsheid en de rust die hierbij komt kijken, zijn voor velen een reden om de vakantie op het platteland te vieren. En Camping Vorrelveen heeft een prachtige plek waar u het platteland volop kunt beleven. Met alle comfort die u nodig heeft en voor de kinderen volop speelmogelijkheden. Een uitje naar de stal om koeien te kijken is het hoogtepunt van de vakantie.

nieuwsgierige koeien

Platteland als natuur

Het platteland wordt steeds meer als volwaardig natuurgebied gezien. De provincie Drenthe werkt aan het programma Natuurlijk Platteland. Hierin staat een plan om de natuur in Drenthe te versterken en te verbeteren. Agrarisch natuurbeheer is een van de aandachtspunten. We willen allemaal graag zien dat de weidevogels blijven, zodat u ook kunt genieten van de wulpen in de lucht met hun geluid. Het Drentse AA gebied is een van de gebieden die extra aandacht krijgt. Het is een van de best bewaarde beekdal landschappen van Noord-Europa. En dat ligt in onze achtertuin!

Charme Camping Vorrelveen

Kamperen op het platteland is bij ons een belevenis van ruimte. We hebben een terrein dat grenst aan een weiland, waar de koeien vaak nieuwsgierig staan te kijken wie de kampeerders zijn. U kijkt vanaf uw plekje naar de verte en geniet in de avond van prachtige luchten en zonsondergangen. Er is veel groen en er zijn voldoende bomen op het terrein, wat voor de nodige schaduw zorgt. We zijn geen actief boeren bedrijf en u ondervindt dan ook geen hinder van de geuren en geluiden die een boerenerf met zich mee brengt. Heeft u interesse om een kijkje te nemen bij een boerenbedrijf, dan kunnen we daar vast wel in bemiddelen.

Kamperen op het platteland geeft u de mogelijkheid om andere natuurbelevenissen mee te maken. De weidevogels, de roofvogels en met grote regelmaat een heel koor van de mussen. Loop eens een rondje door de buurt en u kunt zich onderdompelen in het agrarisch natuurgebied. U loopt ook over een heide gebied, waar vaak schapen staan.

Activiteiten bij Kamperen op het platteland

Behalve vele kilometers op de fiets of te voet afleggen middels de knooppunten, zijn er nog veel meer activiteiten te ondernemen op het platteland in Drenthe.

  • Een toertocht met een Solex of een Dafje door het Drentse platteland
  • Taribush organiseert allerlei activiteiten zoals klootschieten of boerengolf tijdens een familiedag
  • de Drentse koe
  • Geocaching
  • Bezoek een schaapskooi op het Hijkerveld of het Dwingelderveld
  • Ga Hunebedden spotten

Hebben we u geprikkeld tot een vakantie of kamperen op het platteland, kijk dan eens snel verder naar de mogelijkheden bij Charme Camping Vorrelveen.