Kamperen in Drenthe

Zoek je natuur, rust en ruimte? Kom dan kamperen in Drenthe bij Charme Camping Vorrelveen!

Drenthe is een dun bevolkte omgeving waar minder grote steden en meer kleine authentieke dorpen zijn, waar je heerlijk kan slenteren over oude brinken en iets drinken op een terras.

Vele natuurparken liggen rondom de camping, die op steenworp afstand te vinden zijn van de camping. Fiets één van de vele fietsroutes door de prachtige natuuromgeving of volg één van de vele wandelroutes die u alle mooie plekjes van Drenthe laten zien. Struin over de heide, geniet van het mooie uitzicht en de rust om u heen. Op ongeveer 4 kilometer bevindt zich het blauwe meer, een mooie natuurplas waar u heerlijk kunt zwemmen. Aan de kleintjes is ook gedacht, zo zijn er speciaal afgezette zwemgelegenheden voor kinderen. Vraag bij ons op de camping naar meer informatie.

Kamperen bij Camping Vorrelveen

Een kleine camping met 25 toeristische plaatsen die landelijk ligt, maar in het midden van meerdere prachtige parken.

Kamperen op een camping waar natuur altijd vlakbij is, voor kinderen veel te beleven is en in een provincie met veel historie en activiteit.

Wandelen en fietsen in Drenthe

Dunbevolkt Drenthe maakt dat je uren kan wandelen door de fascinerende en afwisselende natuur zonder iemand tegen te komen. De kenmerken van het Drentse landschap zijn uitgestrekte heidevelden en bossen, mooie beekdalen en historische brinkdorpen. Dat is toch prachtig om te ontdekken tijdens het kamperen in Drenthe!

Maak je wandelroute met de wandelknooppunten of een fietsroute met fietsknooppunten. Je kunt ook etappes of de hele route van het Drenthe pad volgen die je de mooiste hoeken laat zien van Drenthe. De route loopt vlak langs de camping.

Drentse historie bij kamperen in Drenthe

Behalve natuur kun je ook in de geschiedenis van Drenthe duiken. Er zijn verschillende musea waar je je in het Drenthe van vroeger kunt wanen:

  • Hunebedmuseum
  • Museum de Proefkolonie
  • Gevangenismuseum
  • Drents museum
  • Herinneringskamp Westerbork.

Tijd voor de familie in Drenthe

In een provincie waar niet graag gehaast wordt, is het fijn om de tijd te hebben voor elkaar. Kamperen in Drenthe met kinderen is altijd leuk.

Op de camping is veel te doen zonder dat ze overprikkeld raken. Het speelveld is ruim, maar geeft zicht op het kampeerveld zodat de kinderen hun kampeerplekje altijd terug vinden. Een trampoline, kabelbaan, speelfort, vele skelters en ruimte doen de rest.

Ook buiten de camping is veel te doen met de kinderen:

Kamperen in Drenthe bij Charme Camping Vorrelveen

Ook zin gekregen om eens een vakantie in het mooie Drenthe te doen?

Deze 5 sterren camping geeft u graag de gelegenheid om Drenthe te verkennen en kan ook leuke tips geven.

Kijk nog eens op onze fotogalerij en laat u inspireren voor een kort of langer verblijf op Charme Camping Vorrelveen of huur een van de mooie Finse vakantiewoningen.

Kom genieten in Drenthe, want genieten is eenvoudig!