Duurzaam Kamperen

 

Duurzaamheid is een begrip dat we niet meer uit ons systeem kunnen halen, zo ook duurzaam kamperen en zo duurzaam mogelijk vakantie vieren. We willen allemaal dat onze omgeving zo gezond mogelijk blijft. Daar moeten we allemaal ons steentje in bijdragen. Zo zijn wij in 2024 van het gas af!

Vakantie in Drenthe

Iedere kampeerder kan op zijn of haar eigen wijze de vakantie duurzaam inrichten. Een vakantie dicht bij huis in eigen land is de manier om zuinig te zijn op je omgeving. Of reizen mbv fiets of te voet zorgt voor een duurzaam karakter. Maar de auto laten staan op het vakantieadres en met de fiets verplaatsen is ook duurzaam kamperen.

Duurzaam ondernemen houdt ook in dat je je producten zoveel mogelijk lokaal afneemt. Wij gebruiken vlees van een bedrijf vlakbij voor onze maaltijden. De ijsjes die wij verkopen, zijn ook van een regionaal bedrijf en die zijn ook nog eens biologisch. Voor de ijsliefhebber die een allergie hebben; er zijn 2 smaken geschikt voor mensen met een gluten en/of een melkallergie.

duurzaam kamperen bij camping Vorrelveen

Duurzaam op Camping Vorrelveen

Wij als camping eigenaren vinden het belangrijk om de camping zo duurzaam mogelijk in te richten. Wat wij doen voor u als kampeerder en wat wij doen als bedrijf heeft allemaal met elkaar te maken. We moeten dat ook samen doen.

 • zonnepanelen
 • warmtepompboiler en geen gas meer
 • oplaadpunt voor 2 auto’s
 • douchen mbv sensoren
 • privé sanitair inpandig
 • geen papieren handdoekjes meer, maar een handendroger
 • ledlampen
 • gescheiden afval
 • camping app voor de nodige informatie
 • veel met lokale producten werken
 • facturen via mail

Duurzaam kamperen bij Charme Camping Vorrelveen

Zoals hierboven staat proberen wij zo duurzaam mogelijk te ondernemen zodat u uw vakantie kan inrichten met duurzaam kamperen.

Zo hebben wij voor Charme Camping Vorrelveen een app, waarmee u informatie verkrijgt over de camping en omgeving. U kan hiermee broodjes en pizza’s bestellen zodat er minder papier nodig is. Daarom versturen we facturen ook via de mail en hebben we geen papieren handdoekjes meer. De hoeveelheid afval wordt heel veel minder zo.

Onze zonnepanelen zorgen ervoor dat we onze eigen stroom opwekken en de warmtepompboiler maakt dat we van het gas af kunnen!

Het douchen mbv sensoren moet het watergebruik wat verminderen. We blijven voortdurend zoeken naar een goede balans tussen duurzaam kamperen en comfort.

Onze 3 ruimtes met privé sanitair zijn bewust inpandig zodat er op het veld geen extra hokjes staan die ingericht moeten worden met aparte boilers ed. Nu draait alles op hetzelfde systeem. En er is minder bouwmateriaal nodig.

We proberen met het bereiden van het eten, de pizza’s en de maaltijden, zoveel mogelijk lokale producten te gebruiken. Brood komt via de groothandel, waardoor het ons weer een ritje scheelt. De vriezers voor het brood worden voorzien van stroom door de zonnepanelen, zo ook onze ovens voor het bakken van brood iedere ochtend.

Dankzij een gevarieerde aanplant hebben we hier veel vogels, bijtjes, vlinders en andere insecten op het terrein. De groene aanplant de bomen geeft u als kampeerder ook schaduw tijdens de warme dagen. Het zorgt tevens voor een aangename sfeer.

Duurzaam kamperen en comfort

Met duurzaam ondernemen en kamperen hoeft je niet in te leveren op comfort. Het water is nog steeds warm. Met een goede afvalscheiding blijft je de omgeving netjes. Zo min mogelijk gebruik maken van chemische bestrijdingsmiddelen geeft een natuurlijke leefomgeving. En vooral ook allemaal bewust leven voor, tijdens en na de vakantie maakt dat de leefomgeving gezond blijft en dat we allemaal kunnen genieten van duurzaam kamperen!

Op de fotogalerij kunt u meer inspiratie opdoen over Charme Camping Vorrelveen!

We zien u graag eens op onze groene camping!