Camping Westerbork

 

Wilt u met de vakantie naar Westerbork, dan kunt u verblijven op deze charmante kleine Camping Westerbork.

Charme Camping Vorrelveen is een genomineerde beste kleine camping van het jaar en daar zijn we best trots op. Dat betekent dat veel mensen ons bezoeken en al die mensen gaan ook authentieke en gezellige Drentse dorpen als Westerbork bezoeken. In de afwisselende Drentse omgeving zijn vele mooie tochten te maken en zo ook naar Westerbork en herinneringskamp Westerbork.

Charme Camping Vorrelveen

Een kleine camping die ligt in landelijke omgeving en omgeven is door Nationaal parken. Dat vraagt om vele prachtige tochten door de natuur te voet of per fiets. Drenthe heeft een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk en het wandelknooppunten netwerk is bijna voltooid en gaat aansluiten op die van Westerveld en Friesland.

De camping heeft een fantastisch uitzicht over de landerijen en een prachtige zonsondergang. Toch is er op de camping veel groen, waardoor er voldoende schaduwplaatsen zijn, terwijl er ook veel zonnige kampeerplaatsen zijn.

Op pad vanaf Camping Westerbork

Zorg dat er voldoende lucht in uw fietsbanden zit, want vanaf de camping zijn er vele kilometers fietsplezier te vinden. De camping ligt op een rustige locatie. Vanaf het terrein ervaart u al direct de afwisseling in de Drentse omgeving. Heide, bos, oude Drentse dorpen met authentieke boerderijen, landweggetjes en oude kanalen die indrukwekkende verhalen herbergen. U bent zo maar van bosgebied in landelijk gebied en weer tossen de bomen en over de heide. Een tochtje naar Westerbork of Orvelte laat u al veel van Drenthe zien.

Op het Hijkerveld en in Orvelte zijn schaapskooien te zien. Vaak zijn er leuke activiteiten te doen rondom deze kooien. Wandel of fiets je door de natuur, vaak kom je schapen tegen. Op de heidegebieden kun je kennis maken met deze begrazers. Op het Hijkerveld kun je bijna dagelijks kijken als de schapen de hei opgaan of aan het einde van de dag als ze weer naar binnen gaan.

Herinneringskamp Westerbork

Herinneringskamp Westerbork is bij bijna iedereen bekend. Het ligt vlakbij Hooghalen. Deze plek met een indrukkende en weerzinwekkende geschiedenis ligt midden in Drenthe en vlakbij deze camping bij Westerbork.

Het kamp ligt in een boswachterij Hooghalen en herbergt vele herinneringen. Het kamp met barakken, de kommandantswoning en de plek waar de herdenkingen zijn, liggen buiten en een stukje van de parkeerplaats af. Bij de parkeerplaats vind u het museum met de nodige verhalen.

Genieten is zo eenvoudig op deze genomineerde 5-sterren camping!

Op Camping Vorrelveen voelt iedereen zich snel thuis. Er is veel ruimte en uw gastheer- en vrouw denken graag met u mee als u op zoek bent naar een leuke activiteit of als u een andere vraag heeft. Dat vele mensen terug keren is voor ons een teken dat we op een goede manier bezig zijn om u een leuke vakantie te bezorgen! Wij zijn blij als u met een tevreden gevoel weer huiswaarts keert na een mooie vakantie.

We blijven bezig de camping te ontwikkelen en proberen op alle wensen in te spelen. Duurzaamheid is hierbij een leidende draad. We werken met hergebruikt materiaal en lokale producten. Verder proberen we zo min mogelijk afval te produceren en pogen zo min mogelijk papier te gebruiken; daarom werken we met een persoonlijke camping-app voor informatievoorziening en het plaatsen van bestellingen.

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze Camping bij Westerbork, kijk nog even rond op de fotogalerij of boek snel een plekje!

Graag tot ziens!