Camping Orvelte

 

Als u gaat kamperen in Drenthe, kan Orvelte niet overgeslagen worden. Dit “oer dorp” in Drenthe heeft zoveel historie in zich. Het heeft een uniek Drents karakter. Het museumdorp is heel goed te bezoeken vanaf Charme Camping Vorrelveen, een camping vlakbij Orvelte.

Charme Camping Vorrelveen

Onze camping Vorrelveen ligt midden tussen de weilanden, een regio met geschiedenis. De Beilervaart, waar wij bij behoren, is in 1791 gegraven als werkverschaffingsproject.

Wissel een fijne rustige dag op de camping af met een inspirerende dag in Museumdorp Orvelte of maak een mooie fietstocht langs het oranjekanaal naar Orvelte. Het 48 km lange Oranjekanaal is tussen 1853 en 1861 afgegraven voor het ontsluiting van het veengebied achter Emmen. De voormalig aardappelfabriek in Oranje heeft ook dankbaar gebruik gemaakt van dit kanaal.

Museumdorp Orvelte

Prachtige rietgedekte Saksische boerderijen staan er genoeg in Orvelte en ook vele andere dorpen in Drenthe. Als je door het dorp loopt ervaar je de geschiedenis aan den lijve. Bij de oude ambachten kun je zien hoe gewerkt werd. Een smid neemt je mee tijdens het smeden, kijk hoe een klomp gemaakt wordt, brood bakken, kaas maken of maak een praatje met de herder. In Orvelte neem je even een kijkje in het verleden! Na een dag vol historie en misschien wel met pannenkoekmeel van de bakker keer je weer terug bij de camping bij Orvelte: Camping Vorrelveen. Geniet nog na van deze mooie dag tijdens het bereiden en eten van je eigen heerlijk gebakken pannenkoeken met meel van een lokale bakker.

Wil je de volgende dag weer even onderdompelen in historie, ga dan op de fiets en maak een rondje van onze camping naar Leggeloo, en dan naar Dwingeloo. Beide hebben ook vele prachtige oude panden en verhalen die hierbij horen. Een wandeling langs oude havezaten is  bij eindje om in Drenthe langs Oldengaerde.

kleinschalige kindvriendelijke kindercamping

Met kinderen naar Camping Orvelte

Historie en kinderactiviteiten worden niet snel samen genoemd. Toch vinden kinderen het heel leuk om smeuïge verhalen uit het verleden te horen. Er moet wel enige vorm van uitdaging bij aanwezig zijn. Er zijn leuke winkeltjes waar het ook voor de kinderen leuk is: Puur Pannenkoek of het snoepwinkeltje. Maar ook de oude ambachten zijn voor kinderen boeiend om te zien, zeker als de smid aan het werk is. Maar er is veel meer. Vrachtwagens van toen en nu. Er is een ambachtentuin, waar kinderen actief bezig kunnen zijn. Of het houten pad van Theodoor! Hier kun je Theodoor horen knorren en de schapen horen blaten.

Je zou denken dat de kinderen terug op de camping wel moe zijn. Nee hoor, ze gaan gewoon weer heerlijk spelen met de andere kinderen op de camping. Met de skelters, op de trampoline of in de zandbak. Of gewoon op een kleedje samen iets mooi bouwen. Er zijn genoeg plekjes in de schaduw, dus als het heel warm is, leg je gewoon een speelkleed onder de boom.

En als je dan in de avond bij het kampvuur bent, kun je al je avonturen van die dag vertellen. Misschien worden er wel pannenkoeken gebakken boven het vuur!

Activiteiten Camping Orvelte

Er zijn natuurlijk nog veel meer activiteiten te doen in Orvelte en bij Camping Orvelte, Camping Vorrelveen.  

  • Zoo Bizar
  • Houten Pad van Theodoor
  • Orvelter Paardentram
  • ’t melkfebriekie museumpje
  • Drentse Bos fietsroute
  • fietsroute Orvelte – VAM berg
  • wandelroute Oer ’t Veld
  • wandelen Orvelterzand
winter-orvelterzand

Charme Camping Vorrelveen

Charme Camping Vorrelveen is een fijne, kleine en rustige camping waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Kinderen kunnen veilig spelen. Er is een broodjesservice zodat u iedere dag lekkere vers gebakken broodjes kunt afhalen met huisgemaakte jam erbij. Dat is toch een heerlijk begin van de dag! En na een lange dag op pad geweest te zijn en geen zin meer om te koken: Bestel dan bij Bianca een eigengemaakte Pizza! Ze zijn verrukkelijk.

Hebben we u kunnen inspireren toto een verblijf bij ons? Boek dan snel een plekje of kijk nog even op de fotogalerij!