Camping Midden-Drenthe

Camping Midden-Drenthe is omgeven door de prachtige natuur die Drenthe te bieden heeft. Vanuit uw ruime kampeerplek heeft u een weids uitzicht over de uitgestrekte weilanden.

 

Waarom camping Midden-Drenthe?

De camping, gelegen in hartje Drenthe is de perfecte locatie voor mensen die van de natuur houden of mensen die alle Camping Midden-Drenthehectiek en drukte even willen vergeten. Geniet van de prachtige natuur en de rust die de camping uitstraalt. Het frisse groen in het voorjaar de knallende kleuren van de bloemen in de zomer. En ook de blaadjes die in de prachtigste kleuren om je oren waaien in de herfst.

Camping Midden-Drenthe biedt volop mogelijkheden om het u zo aangenaam mogelijk te maken.

Zo beschikt de camping over een nieuw en schoon sanitair gebouw wat u niet vaak vind op de kleinere camping. Aan de kinderen is uiteraard ook gedacht. Zo zijn er skelters, is er een trampoline en een heus klimfort.

Door de natuur groene locatie waar de camping gevestigd is vinden we het belangrijk dat we goed met het milieu om gaan. Er wordt op camping Midden-Drenthe gebruik gemaakt van groen gas en groene stroom, zijn de waterkranen voorzien van waterbespaarders en wordt er gebruik gemaakt van een energiezuinige Hr-ketel om het water en de verwarming mee te verwarmen.

 

Omgeving van de camping

Door de centrale ligging van camping Midden-Drenthe zit u overal dichtbij. Volg een fietsroute door het prachtige Drentse landschap of bezoek eens één van de vele natuurparken uit de omgeving.

Is het warm en wilt u afkoelen?  Camping Midden-Drenthe bevindt zich op nog geen 3 kilometer afstand van het Blauwe meer. Een grote zwemplas waar jong en oud heerlijk kan zwemmen. Voor de kleinere kinderen zijn er speciaal afgezette zwem locaties. Blijft u op de camping? Bij warm weer zetten wij de sproeiers aan zodat het altijd aangenaam is.

 

Bezienswaardigheden in de buurt van de camping

Het Hijkerveld is een uitgestrekt bos- en heidegebied op zo’n 4 kilometer fietsafstand van camping Midden-Drenthe. Hier is een grote Schoonebeker schaapskudde die ’s nachts in de schaapskooi verblijft.
Hierdoorheen loopt ook de ANWB-fietsroute Beilerdingspelroute

Het Nationaal park Dwingelderveld ligt op zo’n 10 kilometer afstand. Het park kent een rijke flora en fauna. Er bevindt zich een groot heideveld, een schaapskooi en een informatiecentrum. Hier is voor de jeugd ook veel te beleven en zijn er leuke kinderroutes uitgezet.