Camping in het Groen

Welkom bij Charme Camping Vorrelveen! De camping ligt in landelijk gebied. Rondom de camping zijn groene weilanden waar koeien grazen en de weidevogels hun nesten bouwen. De camping is groen ingericht met veel bomen en struiken. We kunnen met recht spreken van een camping in het groen!

Charme Camping Vorrelveen

De camping is een kleine camping met 27 toeristische plaatsen en 3 Finse houtstapelbouw vakantiehuisjes. De camping is klein van formaat, maar is heel actief naar de gasten toe. We staan altijd klaar om onze gasten, indien wenselijk, van advies te voorzien. We hebben een sanitairgebouw met vloerverwarming, een huiskamer met een zeer uitgebreide bibliotheek, een groot speelveld, een jeu de boules baan, een winkeltje en een kampvuurplaats. Verder wordt er komende winter een uitbreiding aan het toiletgebouw voltooid, waar 3 privé-sanitair units, extra wastafels en een extra toilet in komt. Bij de kampvuurplaats wordt met regelmaat een vuurtje gemaakt, waarbij er aan de kinderen en de volwassenen wordt gedacht. Voor de kinderen is dit een van de hoogtepunten van de vakantie. En wat dacht u van een heerlijk kopje koffie uit de ouderwetse pruttelpot!

Huisje op Rustige Camping TT Drenthe

Kamperen of logeren bij een camping in het groen

Zoals al eerder vermeld ligt de camping in landelijk gebied. Vele boeren rondom ons heen hebben melkveebedrijven. Het kan dus zijn dat er soms koeien in het weiland achter de camping lopen. Maar een enkele keer gaan we ook een kijkje nemen in de stal. Kamperen kan op de camping en logeren kan in een van de 3 Finse houtstapelbouw vakantiehuisjes. Deze huisjes zijn voor 4-5 personen en voorzien van een uitgebreide keuken en vloerverwarming. Tevens is er een veranda, waar de weidsheid een rustgevende uitwerking heeft. Bij de chalets staan vuurplaatsen. Hier kan gegrild worden of gewoon een gezellig vuurtje maken.

Tussen de Natuurgebieden in

De camping in het groen ligt centraal in het hart van Drenthe, vlakbij verschillende natuurgebieden. De Nationaal Parken het Drents-Friese Wold en het Dwingelderveld liggen op zo’n 8 kilometer afstand. Verder zijn het Fochteloërveen, boswachterij Hooghalen en het Hijkerveld zeker de moeite waard om te bezoeken. Maar Drenthe heeft nog meer natuurparken te ontdekken. Zo is er de Drentse AA en de Heuvelrug. Dwaal door de bossen en over de heide en ontdek al het moois in Drenthe!

natuur bij rustige camping

Camping in het Groen of Vekabo

Wij zijn een camping in het Groen. Voorheen was de naam van de organisatie VEKABO. “Het buitenleven heeft zoveel te bieden! Wat denk je van de geur van vers gemaaid gras, een ontbijtje met streekproducten, wandelen door uitgestrekte natuurgebieden en een prachtige sterrenhemel?” Dit zijn de eerste regels vanaf de website van de organisatie. Het is precies waar wij voor staan bij ons bedrijf. Daarom doen wij mee met “In het Groen!”