Camping Dwingeloo

Vanuit uw ruime kampeerplek op camping Dwingeloo heeft u uitzicht op het weidse Drentse landschap. Ga er op uit in het natuurrijke Drenthe en bezoek één van de vele natuurgebieden die het gebied rijk is.

 

Kindvriendelijk ingerichte camping DwingelooCamping Dwingeloo

De camping Vorrelveen is ingericht voor jong en oud. Er zijn voor de kinderen tal van dingen om het de kinderen naar de zin te maken. Het kindvriendelijk ingerichte speelveld heeft stoere skelters die gratis te gebruiken zijn. Er is een trampoline aanwezig voor uren springplezier, een kabelbaan en een heus klimfort voor de klauteraars onder ons. In het weekend kunnen de kinderen rond het kampvuur marshmallows en broodjes roosteren of heerlijke pannenkoeken bakken.

De camping beschikt over een nieuw en schoon sanitair gebouw en er is op camping Dwingeloo Wi-Fi aanwezig.

 

Camping Dwingeloo en de natuur

In de buurt van camping Dwingeloo bevinden zich meerdere natuurparken. Op 7 kilometer het nationaal park Dwingelderveld, op 10 kilometer het Drents-Friese Wold en achter het dorpje Beilen bevind zich Terhorsterzand waar zich tevens een zwemplas bevindt.

In al van deze natuurgebieden is er een mogelijkheid om een fiets of wandelroute te volgen. Er zijn verschillende routes met verschillende aantal kilometers.

In het bosgebied zijn er verschillende paden waar u gebruik van kunt maken. De verharde paden van 2 meter breed, de paden van schelpen of zand-beton mix en de onverharde paden.

Deze laatste bied u de mogelijkheid om met de mountainbike de natuur te gaan verkennen. Er is een speciale mountainbike route aangelegd door de bosrijke omgeving.

Voor meer informatie kunt u ons benaderen.

 

Bezienswaardigheden camping Vorrelveen

Naast al dit natuurschoon dat de omgeving van camping Dwingeloo u biedt  zijn er vele oude schilderachtige plaatsjes te bezoeken.

Dwingeloo heeft een prachtige oude dorpskern en is uitgeroepen tot groenste dorp van Europa

Orvelte is een bekend museumdorp met zeer prachtige oude boerderijen. Hier loopt ook voor de kinderen een leuke route: het pad van Theodoor. Een spannende ontdekkingstocht! Geniet met het mooie weer van één van de horecagelegenheden en neem eens een kijkje in één van de toeristenwinkeltjes

Diever met zijn middeleeuwse centrum heeft een informatiecentrum en hier starten tal van fiets- en wandelroutes naar het drents-friese woud.

We heten u van harte welkom op camping Dwingeloo

© Copyright Camping Vorrelveen 2020

Alle rechten voorbehouden.

Ontwerp en realisatie Koen Edens.