Camping Dwingeloo

 

Midden tussen de landerijen ligt Charme Camping Vorrelveen, een charmante camping bij Dwingeloo. Een kleine kindvriendelijke camping met 25 toeristische plaatsen. Een camping die vraagt om de omgeving te gaan ontdekken doordat het centraal in Drenthe ligt. Iedere dag is er een nieuwe uitdaging of iets ontdekken in de omgeving van deze Camping bij DwingelooNeem vooral uw fiets mee, want met de fiets is de omgeving het beste te verkennen. Zorg dat uw wandelschoenen goed in het vet staan om de omgeving, die voorzien van wandelknooppunten, u te laten verrassen met de variatie die de Drentse natuur heeft.

Camping voor natuurliefhebbers

De camping is zeer geschikt voor natuurliefhebbers. Het nationaal park ligt op 8 km afstand, maar vanaf de campingstoel is de natuur altijd dichtbij; de natuur van het landelijk gebied. De weidevogels vliegen af en aan. In het voorjaar is het zoeken van een partner goed te volgen. En tijdens de zomer en najaar zie je de vogels veel zoeken op het terrein naar voedsel, wat dan ook door de gevarieerde aanplant voldoende aanwezig is.

Vergeet vooral de vele vlinders niet die vrolijk om je heen fladderen. Op de camping zijn ook veel vlindervriendelijke planten.

Het Dwingelderveld

Dwingeloo ligt tegen het Dwingelderveld aan. Vanaf Charme Camping Vorrelveen fietst u over de authentieke en rustieke Drentse landweggetjes er zo naartoe. Het Dwingelderveld is een gebied waar heide en bos elkaar afwisselen. Het is een zeer groot aaneengesloten nat Heidegebied met plassen en vennen, bos en stuifzand. Zeer afwisselend dus.  Behalve met de fiets zijn er ook vele wandelroutes door het gebied waarmee het gebied ontdekt kan worden. Er lopen 2 kuddes Drentse Heideschapen rond met scheper.

Camping Dwingeloo voor Vogelliefhebbers

Op de camping wordt u met grote regelmaat getrakteerd op een heus vogelorkest. Door de natuurlijke aanleg met bloeiende struiken op het terrein is er voor de vogels veel te eten.  Voor vogelliefhebbers is deze Camping nabij Dwingeloo zeer geschikt om uw hobby uit te oefenen. Op het Dwingelderveld kunt u mee op vogelexcursie met iemand van Staatsbosbeheer.  Of ga eens vogels observeren bij de vogelkijkhut die bij de Davidsplassen staat. Er zijn 300 soorten vogels te spotten op het veld. Meer vogelkijkhutten staan bij Oranje en Fochteloërveen. Eenmaal terug op de camping omringen de vogels u met een vrolijk gekwetter terwijl u uw maaltijd voor de avond bereid.

Camping Dwingeloo voor campers en kinderen

Kinderen hebben niet veel geduld om een lange tijd vogels te observeren. Gelukkig is een vakantie op Camping Vorrelveen ook voor gezinnen zeer aantrekkelijk. Op de camping is er voor de kinderen een groot speelveld met skelters, speelfort, kabelbaan, trampoline en een tafeltennistafel. Er worden hier vriendschappen gesloten voor de hele vakantie.

Op het Dwingelderveld zijn ook vele activiteiten die u met uw kinderen kunt doen. Vanuit het bezoekerscentrum zijn er kinderroutes te volgen. U kunt de schapen bezoeken en later spelen de kinderen heerlijk met elkaar buiten terwijl er een heerlijke picknick wordt klaargezet.

Op de camping zijn verschillende camperplaatsen aanwezig. Kort of lang verblijf, het kan allemaal bij ons.

lekker spelen

kleine familiecamping met klimfort

Genieten is zo eenvoudig!

Voor velen kan een vakantie op onze camping een heel plezierige tijd bieden. Genieten van de kleine dingen om je heen. Want als je goed kijkt, zie je iedere dag wel iets moois!

Wandelend of fietsend de mooie en gevarieerde omgeving verkennen vanaf Camping Vorrelveen kan al vanaf 2 dagen verblijf op de camping of in een van onze robuuste Finse vakantiewoningen.

Wilt u vanaf Charme Camping Vorrelveen de omgeving ontdekken, boek dan snel of kijk even op onze fotogalerij verder.

Charme Camping Vorrelveen is een Camping bij Dwingeloo en een uitstekende camping voor velen om Dwingeloo en het Dwingelderveld te ontdekken.