Camping Dwingeloo

Vlakbij Dwingeloo ligt Charme Camping Vorrelveen. Een kleine kindvriendelijke camping met 25 toeristische plaatsen. Een camping die vraagt om de omgeving te gaan ontdekken doordat het centraal in Drenthe ligt. Iedere dag is er een nieuwe uitdaging of iets ontdekken in de omgeving van deze Camping bij Dwingeloo. Neem vooral uw fiets mee, want met de fiets is de omgeving het beste te verkennen.

Het Dwingelderveld

Dwingeloo ligt tegen het Dwingelderveld aan. Vanaf Charme Camping Vorrelveen fietst u over de authentieke en rustieke Drentse landweggetjes er zo naartoe. Het Dwingelderveld is een gebied waar heide en bos elkaar afwisselen. Het is een zeer groot aaneengesloten nat Heidegebied met plassen en vennen, bos en stuifzand. Zeer afwisselend dus.  Behalve met de fiets zijn er ook vele wandelroutes door het gebied waarmee het gebied ontdekt kan worden. Er lopen 2 kuddes Drentse Heideschapen rond met scheper.

Voor Vogelliefhebbers

Op de camping wordt u met grote regelmaat getrakteerd op een heus vogelorkest. Door de natuurlijke aanleg met bloeiende struiken op het terrein is er voor de vogels veel te eten.  Voor vogelliefhebbers is deze Camping nabij Dwingeloo zeer geschikt om uw hobby uit te oefenen. Op het Dwingelderveld kunt u mee op vogelexcursie met iemand van Staatsbosbeheer.  Of ga eens vogels observeren bij de vogelkijkhut die bij de Davidsplassen staat. Er zijn 300 soorten vogels te spotten op het veld. Meer vogelkijkhutten staan bij Oranje en Fochteloërveen. Eenmaal terug op de camping omringen de vogels u met een vrolijk gekwetter terwijl u uw maaltijd voor de avond bereid.

Heide                kamperen in het groen bij camping dwingeloo

Camping Dwingeloo voor kinderen

Kinderen hebben niet veel geduld om een lange tijd vogels te observeren. Gelukkig is een vakantie op Camping Vorrelveen ook voor gezinnen zeer aantrekkelijk. Op de camping is er een groot speelveld met skelters, speelfort, kabelbaan, trampoline en een tafeltennistafel. Er worden hier vriendschappen gesloten voor de hele vakantie. Op het Dwingelderveld zijn ook vele activiteiten die u met uw kinderen kunt doen. Vanuit het bezoekerscentrum zijn er kinderroutes te volgen. U kunt de schapen bezoeken en later spelen de kinderen heerlijk met elkaar buiten terwijl er een heerlijke picknick wordt klaargezet. Met oudere kinderen is Geocaching ook een leuke activiteit om te doen. Op Geocaching.nl staan vele routes die u kunt volgen.

Wilt u vanaf Charme Camping Vorrelveen Dwingeloo en het Dwingelderveld ontdekken, boek dan snel of kijk even rond verder op de camping. Charme Camping Vorrelveen is een Camping bij Dwingeloo en een uitstekende camping voor velen om Dwingeloo en het Dwingelderveld te ontdekken.