Campings Drenthe

Op vakantie naar Drenthe is op vakantie naar een provincie die vol staat met oudheden en zeer gevarieerd is. Drenthe is bijzonder, mooi en leuk voor alle Nederlanders. En als de vakantie naar Drenthe gaat, is een van de campings in Drenthe ook handig. Camping Vorrelveen ligt in Midden-Drenthe. De naam zegt het al. Deze regio ligt in het hart van Drenthe en is daarom een goede uitvalsbasis voor activiteiten. En Drenthe heeft natuur, cultuur en vermaak ineen.

Natuur in Drenthe

Drenthe heeft vele natuurparken, variërend van Nationaal Parken tot kleinere natuurparken- en gebieden. Camping Vorrelveen ligt in het midden van Nationaal Park Het Drents-Friese Wold, Nationaal Park Het Dwingelderveld, het Hijkerveld en Boswachterij Hooghalen. Fochteloërveen en het Nationaal Park de Drentse AA liggen ook binnen bereik. Het Dwingelderveld is een van de grootste natte Heide gebieden binnen Europa. Wandeltochten bieden afwisselend een blik op heide, bos of vennetjes. De tochten variëren van grotere tochten tot aan familiepaden. Er is zelfs een hardlooppad aangelegd. In het gebied liggen ook veel fietspaden, zoals het commissaris Cramerpad die in 2017 tot mooiste fietspad van Drenthe is bekroond. Het Drents-Friese Wold ligt gedeeltelijk in Friesland en gedeeltelijk in Drenthe. Een bosgebied vol variatie; hier struin je van bos naar heide of moeras en van zandverstuiving naar vennetje. Het Fochteloërveen, op de grens van Friesland en Drenthe, is een van de best bewaarde hoogveengebieden, vlakbij het dorp Veenhuizen waar het gevangenismuseum gehuisvest is. Het Hijkerveld is een weids natuurgebied met tientallen vennen en veenrestanten, grafheuvels en een prachtige kudde Schoonebeker schapen. Start vanaf Camping Vorrelveen de mooiste tochten door de Drentse natuur, een van de campings Drenthe.

Cultuur in Drenthe

Cultuur is dat wat de mens schept en staat tegenover natuur. Natuur is wat is ontstaan. Dat is Oer! Behalve veel natuur heeft Drenthe ook veel cultuur. Er wordt ook wel gesproken van cultureel erfgoed. Drenthe is rijk aan historie en barst van cultureel erfgoed. Denk hierbij aan de Hunebedden die zijn gemaakt in de oudheid mbv stenen die in de ijstijd naar Drenthe zijn gekomen. De geschiedenis hiervan is te vinden in het Hunebedmuseum en in het Drents museum. Of maak een oertoer over de Hondsrug en leer alles over ijstijden, mammoeten en  hunebedden. Het museum De koloniën van Weldadigheid vertelt het verhaal van de paupers uit de grote steden die naar Drenthe werden gehaald in de 19e eeuw. Ook de prachtige oude dorpen vertellen het verhaal over de ontwikkeling die de inwoners hebben doorgemaakt. Bezoek hiervoor Orvelte, het Veenmuseum of Veenhuizen.

Vermaak in Drenthe

Voor kinderen moet er natuurlijk ook wat te doen zijn tijdens de vakantie. Want als zij het leuk vinden, zijn de ouders ook blij. Op Camping Vorrelveen is voldoende te doen voor de kinderen tijdens een dag die niet gevuld wordt met activiteiten elders. Skelters, kabelbaan, tafeltennis of lekker spelen met zand en water. Maar buiten de camping zijn er ook veel activiteiten te doen.
Een kleine handgreep uit de activiteiten die er naast natuur en cultuur te ondernemen zijn:

  •  Zoo Bizar
  • Belevenispad
  • Blote voeten pad
  • Drukkerijmuseum
  • Museum de Heksehoeve
  • Ellert en Brammert
  • Hunebedmuseum
  • Boomkroonpad

Campings in Drenthe

Om al deze leuke en inspirerende activiteiten te ondernemen, kunt u uw verblijf bij Camping Vorrelveen afspreken. Daar op een kleinschalige en mooi aangelegd terrein vind u ruime plaatsen met een prachtig weids uitzicht over het plattelandslandschap die u meenemen naar een tijd van rust!

Hooglander in de buurt van campings Drenthe        Heide        wandelen met hond op Dwingelderveld