Camping Diever

Vanuit uw ruime kampeerplek op camping Diever heeft u uitzicht op het weidse Drentse landschap. Ga er op uit in het natuurrijke Drenthe en bezoek één van de vele natuurgebieden die het gebied rijk is.

Kindvriendelijk ingerichte camping Diever

De camping Vorrelveen is ingericht voor jong en oud. Er zijn voor de kinderen tal van dingen om het de kinderen naar de zin te maken. Het kindvriendelijk ingerichte speelveld heeft stoere skelters die gratis te gebruiken zijn. Er is een trampoline aanwezig voor uren springplezier, een kabelbaan en een heus klimfort voor de klauteraars onder ons. In het weekend kunnen de kinderen rond het kampvuur marshmallows en broodjes roosteren of heerlijke pannenkoeken bakken. Daarna kunnen de volwassenen koffie drinken rond het vuur. De koffie wordt bereid middels een echte pruttelkan!

De camping beschikt over een goed en schoon sanitair gebouw welke is voorzien van vloerverwarming. Ook is er op camping Diever WIFI aanwezig.

Camping Diever en de natuur

Laat u verrassen door de Drentse natuur! In de buurt van camping Diever bevinden zich meerdere natuurparken. Met 7 kilometer bent u op het nationaal park Dwingelderveld en op 7 kilometer bij het Drents-Friese Wold. Achter het dorpje Beilen bevindt zich Terhorsterzand waar zich tevens een zwemplas bevindt.

In al van deze natuurgebieden is er een mogelijkheid om een fiets of wandelroute te volgen. Er zijn verschillende routes met verschillende aantal kilometers. Voordat u naar huis gaat, heeft u er heel wat fiets- of wandelkilometers gemaakt. Aanvankelijk was er alleen een uitgebreid fietsknooppunten netwerk, nu is er ook voor de wandelaars een netwerk aangelegd.

Er ligt een heel netwerk aan fietspaden door het woud. Tegelijkertijd is er ook de mogelijkheid om met de mountainbike de natuur te gaan verkennen. Er is een speciale mountainbike route aangelegd door de bosrijke omgeving.

heideveld
Vorrelveen Trampoline

Bezienswaardigheden camping Vorrelveen

Naast al dit natuurschoon dat de omgeving van camping Diever u biedt  zijn er vele oude schilderachtige plaatsjes te bezoeken.

Dwingeloo heeft een prachtige oude dorpskern en is uitgeroepen tot groenste dorp van Europa

Orvelte is een bekend museumdorp met zeer prachtige oude boerderijen. Hier loopt ook voor de kinderen een leuke route: het pad van Theodoor. Een spannende ontdekkingstocht! Geniet met het mooie weer van één van de horecagelegenheden. Neem eens een kijkje in één van de toeristenwinkeltjes

Diever met zijn middeleeuwse centrum heeft een informatiecentrum. Hier starten tal van fiets- en wandelroutes naar het Drents-Friese woud. En natuurlijk vind hier jaarlijks het Shakespeare theater plaats in een charmant openlucht theater.

We heten u van harte welkom op camping Diever! Wilt u boeken; dat kan via deze button.