Camping bij Drenthepad

 

Charme Camping Vorrelveen is een camping bij Drenthepad. Een ideale plek om de verschillende routes te lopen zonder steeds te verhuizen met uw kampeermiddel.

Drenthepad

Het Drenthepad is het oudste en eerste lange afstandswandelpad dat in 1973 gerealiseerd werd door het Nivon. Het pad is in totaal 329 kilometer lang opgesplitst in 18 dagetappes. De route loopt langs en door de prachtige natuur van Drenthe; langs esdorpen, door beekdalen en bossen.

Charme Camping Vorrelveen

De camping is een goede locatie voor het lopen van het Drenthepad. Het ligt niet direct aan de route, maar ligt er vlakbij op 700 meter afstand. Camping Vorrelveen is een kleine camping bij het Drenthepad met 25 plaatsen en 3 Finse houtstapelbouw chalets.

De camping heeft een goed toiletgebouw en een prima onderhouden terrein. Veel plaatsen kijken uit over de weilanden en geven dan iedere avond spectaculaire beelden van de zonsondergang. Alle plaatsen hebben een eigen stroomaansluiting en er zijn verschillende watertappunten op het terrein.

Broodjes zijn er iedere dag vers door onszelf gebakken en vele avonden is het mogelijk om pizza, soep of zelfs een maaltijd te gebruiken. Dat is toch wel lekker als je een hele dag op pad bent geweest.

Ligging van de camping bij het Drenthepad

De camping ligt vrij centraal in de route van het Drenthepad in het buitengebied van Beilen, waardoor alle routes goed aan te rijden zijn. Alle routes starten of eindigen vlakbij openbaar vervoer, waardoor het gemakkelijk is om de auto aan het begin van de route te plaatsen en dan aan het einde terug te gaan met de bus.

Het pad verbindt alle indrukwekkende landschappen die Drenthe rijk is met elkaar over zoveel mogelijk onverharde wegen, maar dat kan natuurlijk niet overal. Onderweg kom je langs heide en bossen en kom je ook schapen tegen. Drenthe en schapen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; denk maar aan het Drentse heide schaap.

Omgeving Camping bij Drenthepad

Wilt u graag het wandelen afwisselen met andere activiteiten, dan kan heel goed in Drenthe. Er worden vele markten en andere evenementen georganiseerd.

Maar natuurlijk zijn er ook nog heel veel andere activiteiten te ondernemen:

Zin om op Charme Camping Vorrelveen te verblijven?

Gaat u dit jaar het Drenthe pad lopen en zoekt u nog een plekje, wellicht kunnen wij u helpen. De camping heeft 5 Groene sterren van de ANWB en is voor de 2e keer op rij genomineerd voor beste kleine camping van het jaar!

Kom genieten van de rust van het platteland, de verse broodjes, de pizza’s en het kampvuur. Want genieten is eenvoudig!

Wij staan voor u klaar om u een fijn verblijf te geven zodat u aan het einde van de vakantie tevreden en met een tas vol mooie herinneringen weer naar huis gaat.

Welkom op Charme Camping Vorrelveen, kleine camping bij het Drenthepad!