Camping Beilen

 

Charme Camping Vorrelveen is een leuke, rustige en kleine camping in Beilen,  waar vanaf u veel kan ondernemen in de omgeving.

Beilen ligt in een gebied tussen de grotere plaatsen Assen, Hoogeveen. Het is omgeven door natuurgebieden en oude dorpen. De omgeving is heel gevarieerd en afwisselend.

Midden in Drenthe

De camping is gesitueerd in het hart van Drenthe, vlak tegen Friesland aan. Hierdoor is er voor iedereen iets leuks te vinden in de nabije omgeving, of u fietst of wandelt of liever naar een museum gaat of een dorpje bezoekt. Ook voor kinderen is veel te vinden in de omgeving.

Charme Camping Vorrelveen

De camping is een ANWB Charme camping, heeft 5 groene sterren en is in 2023 genomineerd voor beste kleine camping van het jaar. Gastvrijheid is voor ons een heel belangrijk iets. Vakantie is ontspanning en u moet met een goed gevoel en uitgerust weer naar huis gaan. Wij staan voor u klaar om u een fijn verblijf te bieden.

Kwaliteit staat dan ook voorop. Het toiletgebouw moet goed en schoon zijn, het terrein is goed onderhouden en de plaatsen zijn ruim en allen hebben een stroompunt. Watertappunten zijn voldoende op het veld.

In het toilet gebouw zijn meerdere afwasplaatsen, douches en toiletten. Er zijn ook 3 ruimtes met privé sanitair, welke ruim en zeer comfortabel zijn.

De camping in Beilen heeft een klein winkeltje. Hier haalt u iedere ochtend uw vooraf bestelde vers gebakken broodjes. Ook kunt u hier huisgemaakt jam kopen, welke allen gemaakt zijn van fruit wat op het terrein van de camping groeit. Hoe lekker is zo’n vers broodje met heerlijke jam erop!

Kinderen vermaken zich goed op het terrein. Er is een groot speelveld met een trampoline, kabelbaan, speelfort, tafeltennistafel en vele skelters staan klaar om mee te rijden. Met regelmaat wordt er een kampvuur gemaakt waarbij voor de kinderen altijd iets lekkers wordt bereid.

Omgeving van Camping Beilen

In de nabije omgeving is veel te doen. U kunt vele mooie tochten door de afwisselende omgeving maken. U fietst van heide naar bos, komt onderweg vennetjes tegen en fietst over oude landweggetjes door de indrukwekkende omgeving van Drenthe.

De natuurgebieden rondom de camping zijn: het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold, het Hijkerveld, Drentse AA gebied en het Fochteloërveen. Allen hebben ze hun eigen karakteristieke natuur. De fietsknooppunten die er zijn geven u de mogelijkheid om uw eigen routes te maken. Voor de wandelaars zijn er al vele knooppunten, maar nog in ontwikkeling. In het Drents-Friese Wold kunt u al via knooppunten lopen en ook in Midden-Drenthe zijn er al hele gebieden met knooppunten.

Bezoekt u liever een museum, dan is er ook volop keuze: Het Drents museum in Assen, het Gronings museum in Groningen, het Hunebedmuseum in Borger, het Gevangenismuseum in Veenhuizen, museum van de Valse Kunst in Vledder, museum de Proefkolonie in Frederiksoord of Zoo Bizar in Orvelte.

Als u met kinderen verblijft op de camping, is er ook van alles te ondernemen. U kan een speelbos of een klimpark bezoeken. Maar er zijn ook allerlei activiteiten met als thema kabouters. Ook zijn er in de nationaal parken informatiecentra die voor kinderen leuke activiteiten hebben. Of bezoek een schaapskooi bv in Orvelte, in Dwingeloo of op het Hijkerveld.

Kamperen in Drenthe

Als u een keer een leuke camping in Drenthe zoekt, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Komt u met meerdere kamperen, kan dat ook heel goed bij ons. We hebben ook een speciaal veldje waar heel goed met meer eenheden gekampeerd kan worden. Kijk maar eens op de plattegrond.

Wilt u kamperen met mensen die geen kampeermiddel hebben en samen Drenthe ontdekken, dat kan ook bij ons. We hebben 3 Finse houtstapelbouw chalets met eigen sanitair en een luxe keuken.

U bent van harte welkom op deze camping Beilen, Charme Camping Vorrelveen!