Camping Assen

Charme Camping Vorrelveen is een rustige, charmante en kleine camping bij Assen. Een groene familiecamping met ruime plaatsen en veel groen op het terrein, een kleine camping met 5 groene sterren van de ANWB!

Camping Vorrelveen

Deze kleine camping heeft 25 toeristische plaatsen en 3 privé sanitair units inpandig. De plaatsen zijn ruim opgezet en vele hebben een prachtig uitzicht over de weidse landerijen en geven dan ook in de avond een spectaculair beeld van de zonsondergang.

Bent u geen kampeerder, maar wilt u wel graag op een klein park verblijven. Dan hebben we 3 Finse houtstapelbouw vakantiewoningen voor u klaar staan. Er kunnen maximaal 4 a 5 personen in verblijven. Allen hebben 2 slaapkamers, een uitgebreide keuken en eigen sanitair. Er is verwarming, dus tijdens koude dagen hoeft u het niet koud te hebben.

Assen; hoofdstad van Drenthe

Wilt u naar Assen? Vanaf de camping bent u met de auto in 20 minuten in Assen. Met de fiets maakt u een prachtige tocht over het Hijkerveld naar Assen. Onderweg geniet u van de mooie Drentse natuur, de schaapskudde en de hooglanders op het Hijkerveld.

Assen wordt ook wel de stad der Paleizen genoemd. Napoleon maakt ooit plannen voor de stad en de burgerij bouwde er statige landhuizen en villa’s. Het verhaal van Assen start in 1259 toen de nonnen uit Coevorden hun klooster vestigde op de nieuwe plek. Maak een leuke wandelroute door Assen en ontdek de geschiedenis van deze stad.

Hoofdstad met kunst, cultuur en groen

Assen is de hoofdstad van Drenthe en daar hoort kunst en cultuur bij. Het Drentse museum heeft steeds wisselende exposities naast de blijvende exposities. Het meisje van Yde is een voorbeeld van de lokale verhalen die er zijn. Behalve het Drentse museum zijn er nog veel meer plekken met kunst te ontdekken.

Met het grote Asserbos heeft Assen een groot groene kern in het centrum. De Baggelhuizerplas en het Balloërveld ligt er vlak bij en zeker de laatste zeer de moeite waard om een dagje te vertoeven.

Vanaf Camping Assen is de hoofdstad van Drenthe heel goed te bereiken.

Camping Assen geschikt voor families

Komt u met de familie naar Charme Camping Vorrelveen, dan is Assen ook geschikt voor de jongeren onder ons. Op de camping zullen de kinderen zich zeker niet vervelen met een groot speelveld, skelters, trampoline, kabelbaan en klimfort.

In de omgeving van camping Assen is veel te doen met de jeugd. Kijk even rond op de website van marketing Drenthe voor leuke tips. En is het een keer heel slecht weer, dan kan er altijd een film bekeken worden in de bioscoop van Assen. Of ga naar het duurzaamheidscentrum Assen.

Maar een dagje camping kan ook. Tijd voor een spel met elkaar in de huiskamer van de camping of lekker een knutselmiddag inlassen. Of haal ingrediënten bij boerderijwinkels voor pannenkoeken en ga pannenkoeken bakken.

Kom genieten, kom naar Charme Camping Vorrelveen

Er is altijd veel te doen in de omgeving of op de camping. Ook een kampvuur wordt met regelmaat georganiseerd. Dat is altijd een feestje.

Verse broodjes, huisgemaakte jam, eieren van de boer, vlees en zuivel van lokale producenten; er is van alles te vinden op de camping in ons kleine winkeltje. Ook als u een keer geen zin heeft om te komen, is er bij ons een heerlijke Pizza te bestellen.

Kijk snel of er nog een plekje is op de camping voor u en kom eenvoudigweg genieten van de rust die het platteland uitstraalt of de gezellige drukte van Assen!

Welkom op Charme Camping Vorrelveen!